Residentie Aquamarijn

Alles te weten komen?

Contacteer ons!

Residentie aquamarijn — visie

Wij geloven sterk in het idee dat we onze bewoners alle zelfstandigheid moeten geven die mogelijk is. Maar we voorzien ook alle ondersteuning die zij kunnen nodig hebben. Daarom streven wij naar zoveel mogelijk vrijheid, nog meer dan bij een serviceflat. Wij bieden dus niet de permanente verzorging van een woonzorgcentrum, maar bij ons is veel meer mogelijk dan in een WZC.

Onze bewoners moeten het gevoel hebben dat ze alles kunnen doen wat ze willen, met die geruststellende gedachte dat bijstand meteen beschikbaar is. Zo kunnen zij volledig zelfstandig van hun dagen genieten in het comfort van hun eigen flat, en gebruik maken van onze gemeenschappelijke ruimten voor sociaal contact met de andere bewoners.

Wij geloven dat senioren het recht hebben om in alle rust en gemoedelijkheid te genieten van de avondstond. En we doen er alles aan om dit voor hen zo aangenaam mogelijk te maken. Dankzij onze kleinschaligheid (28 flats) kunnen wij de persoonlijke, betrokken service bieden die daarvoor nodig is. Wij zijn er trots op dat de soms negatieve connotaties van een ‘bejaardentehuis’ daardoor op geen enkele wijze toepasbaar zijn op Residentie Aquamarijn. Getuige daarvan is de grote tevredenheid onder onze bewoners.

Ons team

Onze bewoners kunnen rekenen op een team van verpleegkundigen en zorgkundigen. Dankzij een gloednieuw intern oproepsysteem zijn we steeds dichtbij indien nodig.

Daarnaast is er ondersteuning voor medicatie, lichaamsverzorging en huishoudelijke taken als schoonmaak en was. Ontbijt, middag- en avondmaal worden door ons kundig keukenpersoneel verzorgd en aangeboden aan zeer democratische prijzen. De lunch wordt opgediend in ons ruime restaurant, waar steeds dagvers bereide gerechten worden geserveerd.

Huisbezoeken van een dokter of kinesist kunnen altijd geregeld worden, net als afspraken met een kapster en manicure/pedicure. Ook de conciërge staat steeds klaar.